Combiwedstrijden


De combiwedstrijden zijn de regionale jeugdwedstrijden voor Optimisten, Splash, RS Feva en Laser 4.7. Dit seizoen zijn er 5 wedstrijdweekenden in het voorjaar en 4 in het najaar. Per dag worden ongeveer 4 wedstrijdjes gevaren.

  • De inschrijvingen voor de Laser 4.7, Splash A en B en de Optimist A voor de Combi zijn gesloten vanwege het niet bereiken van het mininum vereiste aantal zoals gesteld in de Aankondiging.

Beginnende zeilers zullen hun eerste seizoen hun wedstrijden varen bij de C-optimisten. Hiervoor is een apart wedstrijdreglement opgesteld met vereenvoudigde regels en is er meer begeleiding op het water mogelijk. Nadat je genoeg ervaring hebt opgedaan, kan je gaan varen bij de B- en uiteindelijk de A-Optimisten.

Begeleiding en materiaal

Tijdens de wedstrijddagen worden de zeilers begeleid door een coach van KWV De Kaag. Zowel op de kant als op het water kunnen de zeilers voor vragen en tips terecht bij de coach. Tussen de wedstrijden door is de rubberboot ook een goede plek om even uit te rusten en iets te eten en drinken. Zeilers zonder eigen boot kunnen gebruik maken van de verenigingsboten. Meld je hiervoor ruim op tijd aan, zodat je zeker weet dat er boot voor jou beschikbaar is. Om al de zeilboten en rubberboten op de goede locatie te krijgen, zal de hulp van de ouders worden gevraagd.

Planning – Optimisten

Met de zeilers en trainers van ‘De Kaag’ willen we zoveel mogelijk combiwedstrijden varen. Echt wedstrijdzeilen leer je door het veel te doen, tegen veel verschillende zeilers van andere verenigingen en op verschillende plassen en meren. De laatste voorjaarstraining van de Optimisten varen we met z'n allen op het Vlietland bij Voorschoten (20/21 mei). 

Voorjaarscombi 2017

6 en 7 mei Loosdrecht
20 en 21 mei Vlietland (voorschoten)
3 en 4 juni Haarlem
17 en 18 juni Westeinder (Aalsmeer)
1 en 2 juli Muiden

Najaarscombi 2017

2 en 3 september Vinkeveen
16 en 17 september Kaag
30 september en 1 oktober Nieuwkoop
14 en 15 oktober Braassem

Alle resultaten van de Voorjaarscombi worden bij elkaar opgeteld voor het klassement. De beste zeilers van de Combi Amsterdam varen op 16 en 17 september de Landelijke Combi Finale tegen zeilers van de andere regio's.

Planning 

Het wedstrijdprogramma voor de RS Feva is anders dan die van de Optimisten. Om genoeg boten van verschillende verenigingen bij elkaar te krijgen, wordt er een gezamenlijke planning gemaakt. Hierin zijn mogelijk ook wedstrijden uit de Combi Rotterdam opgenomen. Neem voor details contact op met coördinator RS Feva: Edith Jansen – htide.[antispam].@implantologiedenhaag.nl Voor de optimisten graag contact opnemen met Miranda Vrind goobadnarim.[antispam].@hotmail.com 

Combi Kaag

Op 16 en 17 september organiseert KWV De Kaag een combiweekend op de Kagerplassen. Natuurlijk hopen we hier alle jeugdzeilers van onze vereniging te zien. Deelname en inschrijven werkt hetzelfde als bij wedstrijden op andere locaties.

Inschrijven

In het voorjaar inventariseren we welke zeilers er willen deelnemen aan de combiwedstrijden onder de vlag van KWV De Kaag. Meld je aan bij de coördinator of hoofdtrainer zodat we genoeg verenigingsboten en coaches kunnen inplannen.

De daadwerkelijke inschrijving en betaling voor een weekend moeten gebeuren bij de organiserende verenigingen. Deze zijn te vinden op www.combiamsterdam.nl