De Kaagtijgers


De Kaagtijgers is het spraakmakende damesroeiteam van KWV De Kaag uit Warmond. De Kromhoutwhaler ‘De Voorbijganger’, is hun vaste roeiboot waarin zij de woensdagavonden trainen en de wedstrijden roeien. De opvallend groene verflaag op de boot, gecombineerd met de feloranje teamkleding, maakt de Kaagtijgers al op grote afstand herkenbaar.

Aan het Kaagtijgerlidmaatschap worden hoge eisen gesteld. Je moet beschikken over een winnaarsmentaliteit: het podium is ons meest geliefde platform, doorzettingsvermogen: bloed, zweet en blaren zijn heel gewoon tijdens trainingen en wedstrijden en een hoog roergangersgehalte om roeifeesten voldoende kleur en luister bij te zetten.

Glorietijden waren de jaren 2004, 2005 en 2008. In het klassement Kromhoutwhalers werden de Kaagtijgers nationaal kampioen, in 2005 behaalden ze ook de eerste plaats in de hoofdklasse B en de tweede plaats in het Algemeen Klassement van de Federatie Sloeproeien Nederland. Tegenwoordig roeit het team met succes in de Eerste Klasse. Uitbreiding van de prijzenkast staat inmiddels weer als kostenpost op de begroting.

Het geheime wapen van de Kaagtijgers is de zogenaamde ‘Dropshot’. Dit wondermiddel levert een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de teamgeest en leidt tot verzustering. De Dopingscommissie heeft nooit enig verboden stimulerend middel in de mix kunnen ontdekken. De Dropshot wordt geserveerd in een reageerbuis na afloop van gedane arbeid in de boot. Of dat nu trainingen zijn of wedstrijden, dat maakt niet uit. Het goedje zakt weliswaar direct in de benen maar, maar omdat die toch niet gebruikt worden bij het sloeproeien is dat geen bezwaar.

Bezoek ook de eigen website van de Kaagtijgers: www.kaagtijgers.nl

Kaagtijgers