Header 008

Kaagrace


 
KaagRace

Kaagrace zaterdag 9 juni 2018

Afstand: 18 km. heren en 15 km dames (gigs: 10 km)
Eerste race in 1994
Aantal deelnemers: Onbeperkt
Faciliteiten: Kranen en helling. Feesttent en douche-gelegenheid
Roeiersmaaltijd: ja
NB. Bij windkracht 7 is de route ingekort maar doen we in alle klassen meerdere eilanden aan.

Compilatie Kaagrace 2015


Wat is de Kaagrace?

De unieke route over de Kagerplassen gaat door een schitterend natuurgebied en langs meerdere eilanden. De race op de 2e zaterdag in juni is lekker centraal gelegen in het groene Hart tussen Amsterdam en Leiden en slechts 5 km vanaf de afslag A4. Al sinds 1994 een begrip. De gehele Kagerplas inclusief feestsoos is 10 juni van en voor de roeiers. We gaan bij de sloepen naar 2 starts, 1 massastart voor de heren en 1 voor de Dames, bij de Gigs is er ook een Heren en Dames race PLUS een korte afstand SPRINTrace met geweldige prijzen! Met ons prachtige feestterrein, erepodium en entertainment bij de schitterende Kaagsocieteit zijn alle elementen aanwezig om er een memorabel evenement van te maken.

Inschrijfgeld € 90.00

Kaagrace impressie

Route, parkeren, takelen Kaagrace

De wedstrijden vinden plaats op de Kagerplassen vanaf de starttoren bij de Kaagsociëteit. Het takelen van de sloepen en GIG's gebeurt, vanaf 's ochtends 8.30 uur, aan het einde van de Zijldijk nabij het pontje naar de Kaagsociëteit, waarvoor u ter plaatse tickets ontvangt. Adres: Zijldijk 11, 2362 AE Warmond. De routebeschrijving vindt u via de link: Hoe bereik ik de Kaagsociëteit?

NB bij gebruik van niet geactualiseerde navigatiesystemen kan een route aangegeven worden via de “Nieuweweg”, maar die is met slagbomen afgesloten. Volg dus de beschreven route van de Kaagsociëteit. De Zijldijk is een smalle toegangsweg, tevens de enige verbindingsroute voor hulpdiensten. Parkeren in de graskanten is daarom niet toegestaan. Dit mag alleen op de parkeerhavens en op de speciale parkeerplaats op het grasland bij de Jachthaven van Van Schie thv no. 11. Daar geldt een parkeertarief van € 3,- voor de hele dag, denk om gepast muntgeld. De auto's met trailer ontvangen een gratis parkeerkaart.

In de namiddag bij het uittakelen kan het flink druk worden. Volg daarom de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed op. Trailers met boten kunnen geparkeerd blijven op het grasland, omdat de sloepen direct vanaf de dijk naar de trailers op het grasland getakeld kunnen worden. Ook mogen trailers dan voorbij de kraan diep in de graskant voorbij de kraan geparkeerd worden, wanneer zij een door de verkeersregelaar uitgereikt officieel vrijwaringsbewijs achter de voorruit plaatsen.

Ongevallen, EHBO: bel starttoren 071 5013252

 

Eten en drinken

Voor consumpties kunnen muntjes gekocht worden.

€ 2,00 per stuk en 11 stuks voor € 20,00

Net als vorig jaar worden er schappelijke tarieven gerekend voor de consumpties. Tevens wordt er aan een roeiersmenu aangeboden tegen een schappelijke prijs. Dit jaar kunnen we weer rekenen op de medewerking van de Kaagsociëteit, waarvoor onze dank.

Kaagrace banenkaarten

Route Gigs sprint dames


Kaagrace route gigs sprint dames en heren

Route Gigs dames en heren


Kaagrace route gigs dames en heren

Route sloepen dames

Kaagrace route sloepen dames

Route sloepen heren

Kaagrace route sloepen heren