Header 006

Najaarstraining 2017


De najaarstrainingen, traditioneel trainen we na de zomer een aantal zondagen met de jeugd verder. Dit jaar in 2017 is de opzet enigzins gwijzigd; voor de beginners bieden we wederom trainingen aan met een enkele mogelijkheid om ook een wedstrijd te zeilen terwijl de meer ervaren zeilers een programma doorlopen van de wedstrijden op De Kaag en elders, afgewisseld met trainingen.

Voor wie?

Deelname aan de najaarsprogramma is mogelijk voor kinderen van 8 jaar t/m 17 jaar die in bezit zijn van zwemdiploma's A en B. De trainingen zijn voor de jeugdleden van KWV De Kaag. Ben je nog geen lid van de vereniging, dan wordt je dit (zonder extra kosten) automatisch bij inschrijving.

We delen de kinderen in groepjes op basis van het niveau, leeftijd, kennis en ervaring. Het kan voorkomen dat de groepjes tijdens de trainingsperiode wisselen van samenstelling en trainer. Samen met de trainers wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gezeild, maar ook besteden we aandacht aan de benodigde theoretische kennis en doen we regelmatig een spel op de kant of op het water. Met name voor heel jonge zeilers en beginners die nog nooit gezeild hebben, kan het gebeuren dat het tijdens een trainingsdag te hard waait om het water op te gaan. We verzorgen dan een alternatief programma.

Boten

We moedigen iedereen aan om met een eigen boot naar de najaarstrainingen te komen. Voor deelnemers zonder eigen boot, is het mogelijk om tijdens de trainingen eerst nog gebruik te maken van een verenigingsboot (Optimisten of RS Feva). Het aantal beschikbare boten is beperkt en wordt toegewezen op volgorde van inschrijving. Nadat je een aantal wedstrijden hebt gezeild stimuleren we onze zeilers om zelf een boot aan te schaffen zodat ook de nieuwe zeilers gebruik kunnen maken van de verenigingsboten. De kosten voor het gebruik van een verenigingsboot vindt u onderaan deze pagina. Wil je deelnemen met een ander type boot? Neem dan contact op met de hoofdtrainer om de mogelijkheden te bespreken.

Planning & Kosten

Hieronder is een overzicht te vinden van het najaarsprogramma voor beginners en gevorderden, zowel in de Optimist als RS Feva.

Beginners: We zeilen op 3, 10, 24 september, 1 en 8 oktober een 'gewoon' trainingsprogramma op De Kaag. Het weekend van 16 & 17 september vinden de zgn. Combi wedstrijden plaats op De Kaag. We streven ernaar met alle beginners deel te nemen aan deze wedstrijdjes - na afloop van de training op 3 september bespreken we dit met de kinderen en ouders.

De prijs voor dit pakket bedraagt € 125,=  

Bij gebruik van een verenigingsboot wordt € 25,= extra berekend per persoon voor de hele serie.

GEVORDERDEN: De programma’s voor de RS Feva en Optimist lopen enigzins anders.

Datum

Optimist (ervaren zeilers)

RS Feva (ervaren zeilers)

2-3 sep

Combi Vinkeveen

Combi Vinkeveen

10 sep

Najaarstraining De Kaag

United 4 Workum

16-17 sep

Combi De Kaag

Combi De Kaag

24 sep

Najaarstraining De Kaag

Najaarstraining De Kaag

30 sep/1 okt

Combi Nieuwkoop

United 4 Medemblik

8 okt

Najaarstraining De Kaag

Najaarstraining De Kaag

14-15 okt

Combi Braassem

Combi Braassem

Okt-nov

 

Zondagen training De Kaag (ntb)

De optimisten trainen evt nog door in Oktober/November en de RS Feas varen nog de ijsberenrace (Aegir) op 5 november en de boterletterwedstrijden (kralingse plas) op 2 en 3 december. Dit wordt in de loop van September tussen de coördinatoren en ouders vastgesteld.

Details van dit programma wordt door de coördinatoren gecommuniceerd via de mail/app.

Hoe laat en waar?

De trainingen vinden plaats vanaf de Kaagsociëteit (Zijldijk, Warmond). Brengende en halende ouders hebben daar gelegenheid elkaar en anderen te ontmoeten terwijl onze enthousiaste trainers zich samen met de kinderen wijden aan het zeilen en alles wat daarbij hoort. Ook het optuigen, aftuigen en opruimen van de bootjes is onderdeel van de training!

Op zondagochtend word je om 9:30 verwacht bij het jeugdhonk naast de Kaagsociëteit. Je hebt dan je zeilkleding al aan. Iedereen helpt om de boten vaarklaar maken en na de voorbespreking gaat iedereen in groepjes het water op. We lunchen met z'n allen op de Sociëteit, bijvoorbeeld met een broodje, soep of pasta. Na de lunch gaan we weer snel het water op voor instructie of onderlinge wedstrijdjes. Rond 16:30 heeft iedereen zijn boot schoongemaakt en opgeruimd, en wordt de dag afgesloten met een nabespreking van de dag.

Kleding

Gezien de nog koude (water)temperaturen in het voorjaar en najaar dient iedereen te zorgen voor een goede zeiluitrusting: een droogpak of een 5 mm wetsuit met lange mouwen/benen, neopreen schoenen en handschoenen zijn verplicht.

Zeilers met een eigen boot dienen ook zelf voor een zwemvest te zorgen. Tijdens het zeilen is het dragen van een zwemvest verplicht. Bij de huur van een verenigingsboot kan zonder extra kosten gebruik worden gemaakt van een zwemvest van de vereniging.

Kosten

Najaarstrainingen        € 125,- (excl. inschrijfgelden evenementen)

Gebruik verenigingsboot € 25,- (per persoon voor de hele serie)

        Verdere informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen (commissie Kaag Jeugd): 

Marc van Itallie, coördinator jeugd en hoofdtrainer

reniartdfooh.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06 16 300 248

Michiel van Cranenburgh, commissaris jeugd & opleidingen

negnidielpO.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06 31 68 7674

Coördinator Optimist: Miranda Vrind goobadnarim.[antispam].@hotmail.com

Coördinator RS Feva & Splash:Edith Groenendijk edith@implantologiedenhaag.nl

Coördinator Yngling: Jasper Plantinga jplantinga@gmail.com