Haven in de winter


Haven in de winter

Geplaatst op 01-12-2019  -  Categorie: Algemeen

Haven in de winter

Het vaarseizoen is afgelopen en velen hebben de nodige voorbereidingen getroffen om hun schepen winterklaar te maken. Graag nog even uw aandacht voor het volgende:

 

  • Ten eerste willen we alle ligplaatshouders (droog en nat) vragen om duidelijk aan te geven (via mail, telefoon of op kantoor) welke periode het schip elders in winterstalling gaat. Blijft U liggen tijdens de winterperiode dan hoeft u niks door te geven, maar mag wel.

 

  • Jollenveld. Zorg dat alle schepen en trailers stevig aan de ogen in het terrein bevestigd zijn. Alle masten dienen gestreken te zijn.

 

  • Schepen in het water. Stevig afgemeerd met voldoende lijnen. Bij een aantal schepen in de haven zien we nog versleten oude meerlijnen die vervangen moeten worden.

 

  • Algemeen geldt uiteraard dat regelmatige controle ter plaatse door de eigenaren, veel teleurstellingen kan voorkomen.

 

  • Bij kleine onderhoudswerkzaamheden zoals afschrappen, schuren en schilderen van boten op het jollenveld, dient een dekzeil onder de boot gebruikt te worden zodat afval e.d. verzameld en op de juiste wijze kan worden afgevoerd.

 

  • v.m. milieu mogen de boten niet op autobanden liggen! Alternatief is hout met beschermlaag (tapijt of isolatiemateriaal) Banden dient u zelf af te voeren.

 

  • Bent u voornemens de ligplaats op te zeggen, wilt u dit dan alvast kenbaar maken, graag vóór 1 november.

 

Over het algemeen verwachten het bestuur en de havenmeesters dat de regels van het Jachthavenreglement worden nageleefd zodat de haven eenzelfde uitstraling heeft als de vereniging en dat de leden bezoek aan de haven als prettig kunnen ervaren.

Mvg,

Onno Kreeft