Wedstrijdzeilen in de Optimist voor gevorderden


Wedstrijdzeilen in de Optimist voor gevorderden

 

Heb jij je Optimist wel onder controle en wil je voor TEAMKAAG de titel in de wacht slepen? Zorg dan dat je deelneemt aan de wedstrijdtrainingen in de Optimist. Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die in zijn Optimist als zelfstandig een Combi kan meevaren maar graag verder voor in het wedstrijdveld mee wilt varen. Je kan zowel meedoen omdat je lekker in je regio wedstrijden mee wilt zeilen maar ook als je de ambitie hebt om door te groeien!

 

De Optimist training is een training voor gevorderden. De basis van het wedstrijdzeilen moet dus al bekend zijn. Naast de wedstrijdhandelingen zal er ook dieper in worden gegaan op wedstrijdtactiek en trim. Tijdens de wedstrijden mogen er geen tips meer gegeven worden. We proberen bij alle wedstrijden ook een trainer/coach mee te sturen* die kan je dan tips geven om de volgende wedstrijd nog beter te zeilen.

 

Je trainer heeft vaak een CWO opleiding gehad waardoor hij ervaring heeft met verschillende les en trainingsmethoden. Ook is zelf een ervaren wedstrijdzeiler. Zodat hij jou naar een hoger wedstrijdniveau kan trekken. Wij proberen alle wedstrijdtrainers ook op te leiden tot zeiltrainer niveau 3. Een opleiding tot wedstrijdtrainer door het Watersportverbond

 

Als je de combi’s mee gaat zeilen in de Optimist klasse heb je je eigen Optimist nodig. Ook een eigen wetsuit(5mm) of droogpak, zeker in maart en november is geen overbodige luxe. Zwemvest, zeilschoenen en handschoenen staan ook op aanschaflijst. Zonder zeilen kan niet. Als je je eigen Optimist meeneemt zorg dan wel dan je de inventarislijst gecontroleerd hebt. Dit is zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden van belang.

 

Voor de Optimist bieden we meerdere trainingen aan, zie de kalender voor details;

  • Zondag trainingen in maart
  • Voorjaarstrainingen op zondag icm de combi’s
  • Jeugdweek
  • Najaarstrainingen op zondag icm de combi’s
  • Zondag trainingen in november

 

Een overzicht van de details? Check de factsheet.

Tijdens deze trainingen wordt er van de ouders ook iets meer verwacht. Bij het in/uit het rek halen van de boot is wat hulp erg fijn. Ook wordt er tijdens de combi’s verwacht dat er ouders meegaan, zowel om te rijden als voor de boten en/of extra begeleiding op het water. Aangezien vooraf bekend is aan welke evenementen we meedoen kan er onderling een schema gemaakt worden met “rijouders met trekhaak” zodat niet alle ouders elk combi weekend vrij hoeven te maken in de agenda. Eventuele evenementen buiten de kalender kunnen natuurlijk op eigen initiatief gezeild worden. Waar mogelijk wil de vereniging natuurlijk graag ondersteunen en het liefst met heel TEAMKAAG deelnemen.

Combi trainingen in maart

image00077