Zeilen


Zeilwedstrijden 2020

In 2020 viert De Kaag twee jubilea:

De vereniging bestaat 110 jaar én we organiseren voor de 100ste keer een Kaagweek en dat wordt natuurlijk een bijzonder evenement. Houd er rekening mee dat dit jaar de Kaagweek op woensdag begint en dus in totaal vijf dagen zal duren. Daar omheen hebben we bekende evenementen voor meerdere klassen en, in samenwerking met verschillende klassenorganisaties, klassenevenementen.
kaagsocieteit-1
Om onze deelnemers beter van dienst te kunnen zijn is, pal achter onze Sociëteit, vanaf voorjaar 2020, 750m2 extra “parkeerruimte” voor zwaardboten beschikbaar gekomen. Vanaf 1 april zult u kunnen vaststellen dat onze Kaagsociëteit, met name het gedeelte aansluitend aan de Koepel, totaal gerenoveerd en volledig aan de eisen van deze tijd is aangepast.

 

tijdens-de-combi
Op dit moment zijn wij nog, voornamelijk met klassenorganisaties in overleg over een aantal klassenevenementen. Zodra daarover meer definitieve informatie bekend is zullen die in de agenda worden opgenomen en kunt u die lezen op de website. Op termijn zullen elders op de site de definitieve aankondigingen, wedstrijdbepalingen en banenkaarten worden gepubliceerd. Reeds nu wijzen wij erop dat bij bepaalde evenementen, mits voor de gepubliceerde peildatum wordt ingeschreven, Kaagleden een korting op het inschrijfgeld kunnen verkrijgen. De inschrijfgelden voor de wedstrijden zullen evenals vorig jaar, dit jaar niet worden verhoogd. Verder is het zo dat, mocht u voor de peildatum uw inschrijving om enige reden wensen te annuleren, u dan om restitutie van uw inschrijfgeld kunt verzoeken. Na de peildatum is dat niet meer mogelijk.
Het seizoen 2020 wordt op 11, 12 en 13 april geopend met het Internationaal Paasevenement voor Ynglings en Cadetten. Op 25 en 26 april zijn alle eenheidsklassen welkom bij de Voorkaag. De Marieholmklasse gaat sprinten op 9 en 10 mei. Op 30 en 31 mei en 1 juni, het is dan Pinksteren, en organiseert De Kaag in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub het beroemde Twaalfvoetsjollenevenement, waarbij we wederom deelnemers uit veel landen hopen te verwelkomen. Tijdens Pinksteren vaart ook een aantal ronde- en platte schepen haar eigen wedstrijd. De Regenbogen strijden in het weekend 18 en 19 juli voorafgaande aan de Kaagweek om de Jeneverboomtrofee. En dan zijn alle klassen, ook die al een aantal jaren niet meer op de Kaag aanwezig zijn geweest, van harte welkom van 22 t/m 26 juli bij de 100ste Kaagweek. Het is dan de laatste keer dat Startschip “de Hobbelduif” acte de présence zal geven. Op 12 en 13 september geven we de plas vrij voor Rond, Plat & Polyclassics. Het zomerseizoen wordt op 26 en 27 september besloten met de Nakaag. Eventuele nog te organiseren andere evenementen zullen later bekend worden gemaakt.
 
Graag zien we u ook in 2020 bij onze wedstrijden.
(Tijdig inschrijven vereenvoudigt ons bestaan).

Wij wensen alle zeilers een mooi en sportief zeilseizoen.

                                   De Zeilcommissie
20190725-dscf1331
14-nakaag