Belangrijke informatie


Kranen & parkeren - groot onderhoud Zijldijk

De Zijldijk is onlangs flink op de schop genomen. De dijk kan weer jaren mee, maar de verbouwing heeft gevolgen voor het kranen en parkeren.

De berm is nog zacht. Blijf daarom op het asfalt of op de rij-platen (bij de kraan) en parkeer niet in de berm! De parkeerhavens moeten vrij blijven om elkaar te passeren. Parkeren is alleen mogelijk op het terrein bij van Schie (achter de slagboom).

Het takelen gaat op dezelfde manier als vorig jaar. Bij het uit-takelen worden de sloepen/gigs over de dijk getild en zo op de trailer in het weiland gezet. Je kunt je sloep/gig op het parkeerterrein achterlaten en naar de prijsuitreiking en het feest gaan. Gigs mogen ook de helling gebruiken. Parkeer de trailer met gig daarna op het terrein. Ga niet door de slagbomen, tenzij je meteen door wilt rijden naar huis. Op de dijk kan niet geparkeerd of gekeerd worden.

De Zijldijk is onze enige toegangsweg. Niet alleen voor roeiers, maar ook voor bewoners en hulpdiensten. Volg de instructies van onze verkeersregelaars op en zorg voor een vrije doorgang op de dijk!

Programma - wijziging starttijden

Bij de dames starten de sloepen dit jaar als eerste (11:00). De gigs volgen om 11:30. De heren gigs starten om 13:00. Voor de heren sloepen (14:00) en de gig sprints (14:30 en 15:30) geen veranderingen.

Nieuwe routes sloepen en gigs

Per 2019 roeien alle sloepen (Dames- en Herenrace) dezelfde route van ruim 15 km. De dames gaan nu ook door de Boerenbuurt. De eilanden Faljeril en Koudenhoorn slaan we over.

De gig route (lange race) is ook aangepast. De gigs ronden nog steeds Faljeril (de sloepen niet), maar na de Eijmerspoel gaat het via het Zweiland in een rechte lijn naar de finish bij de Kaagsoos. De sprintroute is niet gewijzigd.

De nieuwe baankaarten staan onder “Routes Kaagrace”.