VERzeilen

Sinds 2018 is de vereniging in het bezit van twee Polyvalken. De Valken liggen gedurende het hele seizoen bij de Kaagsociëteit.


Verzeilen 001

Zeilen zonder zorgen

Van april tot en met oktober heb je voor slechts € 220,00 (2024) een  goede Valk tot je beschikking, maar zonder zorgen om onderhoud, reparatie en winterstalling! In 2023 zijn de Valken voorzien van nieuwe zeilen.

Reserveren

Het reserveren van een Valk kan via de website of via het secretariaat. Dit kan twee weken van te voren voor een dagdeel in het weekend en op doordeweekse dagen een hele dag. Voor deelname aan bijvoorbeeld de zomeravondwedstrijden op woensdag worden onderling afspraken gemaakt.

MAAK RESERVERING

 


Verzeilen 002

Speciaal aanbod: probeer het zelf!

Ieder lid van de vereniging kan een boot ook één keer afhuren. Bij de tweede keer huren wordt je automatisch lid van VERzeilen en wordt de huurprijs in mindering gebracht op de contributie. Bel hiervoor het secretariaat: 071-3010035

Huurprijzen:

Maandag tot vrijdag hele dag: € 40,=, dagdeel € 25,=

Zaterdag en zondag alleen per dagdeel mogelijk: € 30,=

Voor wie?

Ieder lid van KWV De Kaag kan lid worden van VERzeilen. Om te zeilen wordt wel de voorwaarde gesteld dat dat lid aan boord is en minimaal een zeilniveau heeft dat vergelijkbaar is met CWO II.

Interesse?

Vraag informatie op bij het secretariaat 071- 30 10 035

Regels

Regels VERzeilen afdeling KWV De Kaag

1. Deelname is uitsluitend voor leden van de KWV de Kaag. De deelnemer accepteert bij aanmelding van deelname deze voorwaarden.

2. Het lidmaatschap van de VERzeilen afdeling loopt een heel seizoen en wordt stilzwijgend verlengd. De kosten van lidmaatschap voor VERzeilen bedragen € 220,00 (2024). Met de voorstellen voor de begroting van het volgende jaar wordt tevens de VERzeilen bijdrage vastgesteld. Beëindiging van het VERzeilen dient te geschieden vóór 1 november.

3. Afschrijfsysteem. De boten kunnen 2 weken van te voren worden afgeschreven. Op maandag tot en met vrijdag kan er per dagdeel worden gereserveerd, tot een maximum van twee dagdelen twee dagen achter elkaar. Op zaterdag en zondag kan er uitsluitend voor één dagdeel per dag worden gereserveerd. Een dagdeel loopt van 9-13:30 en van 13:30- 17:30 en van 17:30 tot zonsondergang. Op een aansluitend dagdeel kan een optie worden genomen. Een ander lid mag nog steeds de boot afschrijven op deze optie, maar moet je wel hierover opbellen. Daarom moet je bij het plaatsen van een optie je mobiele telefoonnummer invullen én moet je mobiel bereikbaar zijn tijdens het zeilen.

4. Het reserveren loopt in eerste instantie via de website www.kwvdekaag.nl helemaal onderaan de button “watersport” VERzeilen met de inloggevens die je via het secretariaat hebt ontvangen. Mocht u vragen hebben m.b.t. het reserveren dan kan je tijdens de openingstijden van het secretariaat bellen met telefoonnummer 071-3010035.

5. De boten kunnen ook door de vereniging gereserveerd worden voor verenigingsactiviteiten. Hiervoor geldt dat deze minimaal twee weken van te voren ingeschreven moeten worden maar bij voorkeur z.s.m.. Dit zijn o.a. de dinsdagen in mei en juni (van 9-15 uur ) voor het gebruik van instructie aan mina’s en voor het woensdagavondzeilen.

6. Het lid van de VERzeilen afdeling is verantwoordelijk voor het gebruik van de boot en hij of zij is altijd aan boord aanwezig. Hij/zij mag wel andere mensen meenemen. Er dient tenminste één persoon aanwezig te zijn met een zeilervaring op CWO II niveau (zie lijst volgende bladzijde).

7. Windkrachtbeperking: boven windkracht 6 BF mag niemand uitvaren. Bij beginnende zelfstandige zeilers is dit beperkt tot windkracht 4 BF (CWO II niveau).

8. Schade dient onmiddellijk aan het secretariaat gemeld te worden. De boten zijn all-risk verzekerd, maar er is een eigen risico van € 100,- voor de verantwoordelijke (=lid afdeling VERzeilen) aan boord.

9. Laat de boot weer netjes achter en zorg dat alle lijnen, landvasten en huik goed vastzitten.