KaagRoeien

Reserveren en Weer-regels

Roei planner           Weer regels

Wil je ook een keer roeien?

Dat kan geheel vrijblijvend. Onze teams zijn altijd op zoek naar nieuwe roeiers!

We nodigen je graag uit om kennis te maken met het roeien in onze boten! Op zaterdagochtend om 9.00 uur start een groep met de Whaler en op dezelfde ochtend ook een Gig om 10.30 uur. Tijdens deze introductielessen krijg je de eerste basisinformatie te horen en roei je mee om het gevoel te ervaren. Misschien heb je zelf al een voorkeur voor een type boot. Zo niet, dan kun je uiteraard beiden proberen.

Mocht je je willen aanmelden voor een proefles, geef je dan van tevoren op bij ons secretariaat (ofni.[antispam].@kwvdekaag.nl of tel. 071-3010035).

nieuw

Coastal roeien

De Kaag is een van de mooiste plassen van Nederland waar roeien populair is. Vanuit haven Oost met een team de Kagerplassen of de stad Leiden ontdekken, is magisch en kan bij onze vereniging bijna het hele jaar door in houten sloepen, de Kromhout Whalers, in de traditionele Cornish pilot gigs en sinds dit jaar ook in een Coastal Roeiboot. We hebben wedstrijd- en toerteams, die er graag samen op uittrekken nationaal, internationaal en op zee.
Sinds 2017 is er veel belangstelling voor het Coastal Roeien in Nederland. Skullen, het Olympische rolbankroeien, kan met de Coastal boot ook in open water. Het is de snelst groeiende roeidiscipline in Nederland. De Kaag is de perfecte plas om deze techniek, golven, wind en vaarregels onder de knie te krijgen en waar je bijna het hele jaar door kunt trainen. De Kaag organiseert dit jaar clinics, elke zaterdag om 10:00 uur is er een instapochtend en voor ervaren teams en roeiers bekend met het skullen zijn er vaste momenten om in te stappen in een splinternieuwe C4 RaceLiteboat met carbon riemen.
Wil je graag een keer komen coastal roeien, meld je aan bij het secretariaat, of bel 071-3010035 om je aan te melden voor de zaterdagochtend. We delen je in, je mag 3x gratis komen proberen en onze ervaren roeiers helpen je graag verder.
Heb je skulervaring en ben je inmiddels lid bij een roeivereniging die is aangesloten bij de KNRB en ben jezelf ook lid van de roeibond? Dan kunt je gelijk instappen in een van de ervaren teams om te kijken of het coastal roeien iets voor jou is.
Ben je al roeilid bij De Kaag en roei je in een Whaler of een Gig, meld je dan aan via het secretariaat voor de instapochtend op de zaterdagochtend. Via de roeiplanner kun je je dan zelf indelen op de vrije plekken. Roeileden van KWV De Kaag met ervaring in de Coastal kunnen zich vrij inschrijven op de verschillende shifts.
Coastal Roeicommissie
Voor het Coastal Roeien is een speciale roeicommissie opgericht. Bij de individuele leden van de commissie kun je met al je vragen over het Coastal Roeien terecht. De commissie bestaat uit Angela Bol, Heleen van Ommen en Lisette Smit-Bennemeer.

Wat kost roeien bij De Kaag?

De eerste drie keer proefroeien per klasse is gratis. Wil je hierna – zonder verplichting -- nog een paar proeflessen volgen, dan bieden we de mogelijkheid om een knipkaart voor nog 5 roeisessies te kopen à € 20,-.

Uiteraard kun je ook direct lid worden.

Om te kunnen roeien betaal je contributie voor het lidmaatschap van de vereniging, daarnaast geldt - voor de leden die roeien - een roeibijdrage en men betaald een bijdrage aan het Watersportverbond.

Voor de inschrijving wordt eenmalig entreegeld gerekend. Dit bedrag is hetzelfde als de contributie.

Tarieven en informatie

Kennismaken met al onze teams

Ook dat kan!

mg-8790
Senioren roeien 001
vloot-3
vloot-2
vloot-10
Gigdames neptunus 006
Sloepen 001
roeimeerdaagse

Kaagroeiers sfeervideo