Jeugdweek 2022 (Optiweek)

De JEUGDWEEK gaat weer door en dat samen met de 100ste Kaagweek! Vanwege de Kaagweek starten we op zaterdag 9 juli 2022 met het programma. Op zaterdag tot met dinsdag wordt er door alle groepen gezeild. Naast het zeilprogramma maken we er natuurlijk een feestje van!

Voor wie en in welke boot?

- Beginnende zeilers in de Optimist  tm 12 jaar

- Jeugd die tweemans wilt zeilen in de Laser Pico 12 tm 16 jaar

- Jeugd die driemans wilt zeilen in de Yngling 13 tm 18 jaar

- Alle wedstrijdzeilers in de Optimist en Laser

De CWO lessen eindigen dinsdagmiddag maar dan is het programma nog niet afgelopen! We willen onze deelnemers natuurlijk wel de sfeer van het wedstrijdzeilen en de 100ste Kaagweek mee laten maken. Op woensdag gaan we samen met de kinderen bij de wedstrijden kijken. Uiteraard zullen we dan uitleggen hoe dat allemaal werkt. Aansluitend is er de diploma-uitreiking op het podium!

Voor de wedstrijdgroepen eindigt de training dinsdag. Zij starten dan woensdag met de wedstrijden van de Kaagweek waarvoor de Team West jeugd geen inschrijfgeld hoeft te betalen!

LET OP! Inschrijven mogelijk tot en met zaterdag 2 juli 2022

 

groepsfoto
 

Voor wie?

De JEUGDWEEK wordt georganiseerd voor kinderen vanaf 8 jaar,in het bezit van zwemdiploma A en B, die willen leren zeilen. Niet alleen beginners maar ook ervaren fanatieke zeilers zijn deze week welkom. Voor het behalen van je CWO tot aan wedstrijdtraining.

Programma

De JEUGDWEEK is een dagkamp. De kinderen worden in de ochtend gebracht en eind van de middag weer gehaald. De dag wordt gevuld met allerlei activiteiten. Uiteraard wordt er veel gezeild maar minstens zo belangrijk is de voorbereiding, boten op- en aftuigen, basiszeiltheorie en leuke wal- en waterspelletjes. Er wordt samen geluncht op de Kaagsociëteit.

 

Prijzen

De kosten voor de Jeugdweek bedragen:

CWO Optimist: Leden € 350,- Niet leden € 375,-

Optimisthuur € 50,-

Wedstrijdtrainingsgroepen: Leden € 275,- Niet leden € 300,-

 

Doelstelling

De kinderen worden in groepen ingedeeld afhankelijk van het instapniveau, kennis en ervaring en staan onder begeleiding van onze ploeg enthousiaste zeiltrainers. Tijdens een intensief vierdaags programma staat het bevorderen van plezier in het zeilen bij de deelnemende kinderen centraal. In het programma komt het wedstrijdzeilen uitgebreid aan bod, en behandelen we verschillende zeilvaardigheden volgens het CWO-programma.

Voor een volledige zeilopleiding adviseren we zeilers om meer te zeilen dan 1 week per jaar. Bijna het gehele jaar biedt de vereniging uitgebreide trainingen aan in de Optimisten en Laser

Materiaal

Wij nodigen iedereen die over een eigen boot beschikt uit om deze mee te nemen. KWV De Kaag beschikt over een beperkt aantal verenigingsboten die worden toegekend op volgorde van inschrijving.
Zeilers die een eigen boot meenemen, dienen zelf voor een goed zwemvest te zorgen. Zwemvesten van de vereniging kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met een verenigingsboot. Verder dient elke deelnemer voor geschikte zeilkleding te zorgen. Bij voorkeur een wetsuit met lange benen en een regenpak, zeilschoentjes of andere gesloten schoenen (geen slippers/sandalen). Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de JEUGDWEEK nadere informatie over alle benodigdheden.

 

LET OP! Inschrijven mogelijk

tot en met 2 juli 2022

INSCHRIJVEN!!!

Informatie

Voor meer informatie en vragen over de inschrijving/betaling kunt u terecht bij ons secretariaat.
rces.[antispam].@kwvdekaag.nl – 071-30 100 35

Voor overige vragen over de Jeugdweek:

Stef van Gruythuisen, Coördinator jeugd & Opleidingen
fets.[antispam].@kwvdekaag.nl

Arjan Rudolphus, Bestuurslid jeugd & opleidingen
dguej.[antispam].@kwvdekaag.nl

Extra handjes

De Kaag is altijd op zoek naar extra handjes tijdens de Jeugdweek! Wil je helpen of misschien zelfs training geven???!
Meld je dan aan: fets.[antispam].@kwvdekaag.nl

optiweek-5