Ynglingzeilen


Doel Kaag Ynglings

“De Kaag” heeft een aantal Ynglings gehuurd van de Stichting BMW Jeugdzeilplan. De Ynglings zijn bestemd voor Kaagleden tussen de 15 en de 30 jaar. De Ynglings zullen daarnaast gebruikt worden voor matchracen.

De Kaag heeft een groot veld Ynglings. Voor de zomeravondwedstrijden zijn er al gauw 10 tot 15 Ynglings. Het Paasevenement trok een veld van 25 deelnemers.

Yngling
 
 

Hoe werkt het?

Er is een aantal stichtingboten op “De Kaag”. Sommige daarvan zijn voor specifieke teams bestemd, die nationaal en internationaal op hoog niveau wedstrijdzeilen.

Een aantal Ynglings is te gebruiken door alle Kaagleden die in een Yngling willen varen. Je kunt (na overleg) altijd opstappen. Wat goed werkt is dat je een pool maakt waaruit dan per evenement – zomeravondwedstrijden, Voorkaag, Kaagweek, et cetera – een team wordt samengesteld. Via bijvoorbeeld Facebook kan je afspraken maken over het zeilen en over vervoer.

Het is ook mogelijk om een vast team samen te stellen van 3 tot 4 personen. Je kunt dan wedstrijden varen op de Kaag. Je kunt natuurlijk ook meedoen aan een van de vele klassenwedstrijden. De Ynglingklasse staat bekend om zijn hoge niveau van zeilen maar ook om zijn gezelligheid. Zowel op als van het water gaan Ynglingzeilers tot de bodem. Kijk voor een indruk eens op de site van de Ynglingclub (www.yngling.nl).

Aan het gebruik van de Yngling zijn een paar regels gebonden:

1. Iedereen mag altijd opstappen bij een van de ervaren Ynglingzeilers. Je kunt

daarvoor contact opnemen met Jasper Plantinga 06-28975220

2. De eerste keer dat je meezeilt betaal je € 25,=. Dit geld is om kleine gebruikskosten te dekken. Dit is een jaarlijkse bijdrage.

3. Als je zelf wilt zeilen in een van de Ynglings moet je eerst instructie krijgen van Reinier Tromp, Marije Willemsen of Jasper Plantinga. Zij zijn de enigen die toestemming kunnen geven.

4. Als je na een kennismaking vaker (mee)zeilt moet je ook lid worden van de Ynglingclub Holland (contributie ca € 35,=).

Wat als er eens iets kapot gaat?

De Ynglings zijn voor aansprakelijkheid en schade verzekerd. Er is een eigen risico van € 225,=. Het team dat zeilt op het moment van een schadegeval is verantwoordelijk voor het melden van de schade en moet ook het eigen risico betalen. Tijdens een evenement moet je proberen om het schadevoorval zoveel mogelijk vast te leggen, bijvoorbeeld door een beslissing van de protestcommissie of door een (politie)rapport.

Zeilen

Zodra je met een eigen team of pool in een boot gaat zeilen is het de bedoeling dat je je eigen (wedstrijd)zeilen aanschaft. Er zijn regelmatig 2e hands zeilen beschikbaar. Zeilen verslijten snel bij intensief gebruik.

Informatie en aanmelden

Voor informatie en voor aanmelden kun je contact opnemen met Jasper Plantinga (06-28975220). Voor je kunt gaan zeilen vragen we je een bevestigingsmail naar “De Kaag” te sturen rces.[antispam].@kwvdekaag.nl met cc naar agnitnalpj.[antispam].@gmail.com waarin je laat weten dat je instemt met de voorwaarden voor deelname.

Beëindiging deelname

Wanneer je de deelname aan het Ynglingzeilen wilt opzeggen dien je dit te melden aan het secretariaat vóór 1 december per email rces.[antispam].@kwvdekaag.nl