Senioren Roeien


De senioren recreatie

Senioren roeien 001

Iedere woensdagmorgen roeien een of twee teams senioren (dames en heren Kaagleden van 55+) in de Kromhout-whalers van KWV De Kaag. Het roeien staat voorop en geeft veel bevrediging, ook de 80-plussers ervaren het als gezond en een ontspanning door inspanning. Vriendschap en gezelligheid vormen de bindende elementen, die het roeien tot een verslavende bezigheid maken. Tussen 1 december en 1 maart - de tijd dat de sloepen in de winterstalling verblijven - worden in gezelschap van de partners stevige wandeltochten gemaakt. Ontboezemingen van een beginnend deelnemer:

"ROEIEN MET DE RIEMEN DIE JE HEBT"

Zuchtend, zwetend en puffend kijk je naar de rug van de vriend voor je, die jou op de mouw speldde, dat roeien een gezonde, fijne sport is, hij., die je heeft voorgedragen voor deze club. Je oefent inmiddels op wat uitspraken als "Nee hoor, beter van niet, maar toch bedankt". Maar dan gebeurt er iets bijzonders, je spieren worden warmer waardoor het roeien je soepeler afgaat, het tempo ligt je eigenlijk wel, je begint wat meer te genieten van de omgeving, wat een prachtig natuurschoon, kijk, het zonnetje breekt langzaam door, oeps, je slaat nog maar af en toe een snoek, maar weet je snel te herstellen en kijk nou, zonder dat je het in de gaten had is de aanlegplaats "Kaagsocieteit" in ’t vizier. Even rusten pffft, heerlijk.denk je. Onder de koffie wordt de tocht geevalueerd, en wat blijkt?... Men is tevreden over je bijdrage, en enigszins verbaasd neem je toch je stoere houding aan en vertelt je publiek, dat het je allemaal eigenlijk best wel meevalt. Ervaringen worden gedeeld, de stuurvrouw geeft nog wat tips voor de terugvaart, de pijnlijke blaren en de stramme spieren worden door je publiek herkend, en dat waren in jouw ogen de echte cracks! Er wordt veel gelachen, zoals te doen gebruikelijk bij watersporters, kortom het begint nu toch echt wel heel gezellig te worden. Je reist af naar huis en vertelt je vrouw dat :je een enorm leuke ervaring had, hoe geweldig zwaar de tocht was, de dikke mist, de tegenwind, maar jij liet je niet kennen, je bent immers geen watje" en je toont met trots je blaren!! Je noteert de volgende afspraak al mijmerend in je agenda. Je hebt er zin in!!

"INDERDAAD, EENIEDER ROEIT MET DE RIEMEN DIE HIJ HEEFT!"

Ontboezemingen van een ervaren roeier:

Wij zijn de senioren van vijf en vijftig tot ver in de tachtig, Maar in de sloepen voelen wij ons oppermachtig. Regen en wind, het kan ons niet deren, En Grada zwaait de scepter over de dames en heren. Zij laat ons wiebelen, ontspannen en spieren strekken, En leert ons in "cadans" aan de riemen te trekken. Dit alles doen wij met veel beleid, En we drinken koffie in de Societeit. Daar worden (wereld)problemen besproken en geanalyseerd, En sterke verhalen gedoceerd.. Wij roeien van voorjaar tot de winter Daarna gaan we wandelen van hier tot ginter. Eens per jaar een tocht langs boerderij en bosje, Met als doel "Het Gouden Vosje". Met buikorgelmuziek bij lunch, bier of ranja met rietjes, Zingen wij luid onze zeeman- en levensliedjes. Wij doen dit met respect voor natuur en mensen, En zo verkennen

we onze grenzen. We roeien vol overgave op woensdagmorgen, Meld je aan voor gezellig roeien zonder zorgen.

ONS MOTTO : ROEIEN IS VERVOER NAAR DE KOFFIE!

Senioren roeien 002